Sam kon niet wachten op haar eerste college Amerikaanse muziekgeschiedenis. Samen met het publiek nam ze plaats in de collegebanken, een beduimeld exemplaar van het boek The American Dream op tafel dat ze al van voor tot achter gelezen had.

Een prima boek, zo meende Sam, maar toch wilde ze alles nog een keer horen van iemand die haar passie voor muziek deelde. Iemand die al die ritmes kon laten horen, al die dansen kon laten zien en al die verhalen tot leven kon wekken. Iemand die over muziek kon vertellen vanuit zijn hart in plaats van uit een boek en haar mee kon nemen op een swingende reis! Maar al gauw bleek dat de leraar nauwelijks wist wat een saxofoon voor een ding was en droomde ze weg . . . .

Zwingin presenteerde The American Dream, een muzikale reis door Amerika
In de eerste helft van 2017 presenteerde Zwingin haar nieuwe show The American Dream: een muzikale reis langs de grote diversiteit aan muziekstijlen die het continent rijk is. The American Dream was een wervelende show, zes avonden, vijfstemmig uitgevoerd door 30 gedreven koorleden, begeleid door een band en geleid door dirigent Martin Rudolph, regisseur Elise Reilingh en stage director Annemarie Maas.

Celebrating musical diversity
Zwingin nam je het publiek mee op reis. Een reis langs de verschillende muziek- en dansstijlen, culturen en historie van de Amerika’s. Twee continenten. Meer dan dertig landen. Veertig miljoen vierkante kilometer. Bijna een miljard mensen. Amerika is een plek van extremen en bovendien een smeltkroes van alles wat zowel de Oude als de Nieuwe Wereld te bieden heeft. De vele verschillende muziekstijlen, meegekomen met immigranten, zijn in Amerika gemengd en uitgegroeid tot de muzikale diversiteit die we tegenwoordig kennen. In The American Dream vierde Zwingin alles wat Amerika te bieden heeft. Van Noord naar Zuid, van East Coast tot West Coast. Van de Surfin’ USA, tot passie en tango, het trotse Buenos Aires en country music.

Zwingin presenteert The American Dream